Select Page

Дали спомениците од „Скопје 2014“ се плагијати на познати скулптури од светските плоштади!?

Дали спомениците од „Скопје 2014“ се плагијати на познати скулптури од светските плоштади!?
Напис
Автор: Љубица Гроздановска Димишковска; изјави: Елизабета Канчевска Милевска, Владимир Величковски, Милош Коџоман, Митко Хаџи – Пуља, Гоце Наневски, Чедомир Васиќ
Објавен во Фокус, Скопје
14.08.2009
(more…)

Огромна скулптура на Александар Македонски ќе го јавне скопскиот плоштад

Огромна скулптура на Александар Македонски ќе го јавне скопскиот плоштад
Напис и интервју со Виолета Аларова
Автори: Андријана Георгиев, Зоран Димитровски; изјави: Петар Хаџи Бошков
Објавени во Фокус, Скопје
16.01.2009
(more…)