Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Книга над кориците

Книга над кориците
Публикација во рамките на проектот „Кино Напредок 3 – Трилогија Провинција 2“ (со Томе Аџиевски)
Автор: Станко Павлески
Издавач: „Кино Напредок 3“ – Станко Павлески и Томе Аџиевски, Скопје
2004
(more…)

Станко Павлески

Станко Павлески
Интервју

Автор: Јане Теохаревски

Објавенo во Млад Борец, Скопје
01.10. 1991

(more…)

Сите бои на сивото

Сите бои на сивото

Осврт кон самостојната изложба на фотографии на Марин Димески

Автор: Бојан Иванов

Објавен во Млад борец бр. 1680

29.09.1990

 

(more…)

Ликовен агол: Илузијата на убавото

Ликовен агол: Илузијата на убавото
Осврт (кон изложбата на Рубенс Корубин, Уметничка галерија, Скопје, 1985)

Автор: В. Велевска

Објавен во Млад Борец, Скопје
01.10.1985

(more…)

Евидентен развој

Евидентен развој
Напис (40 Години македонски ликовно творештво 1944 – 1984, МСУ Скопје, 1984)
Автор: Валентина Велевскa

Објавен во Млад борец, Скопје
25.09.1984

(more…)