Select Page

Маестро на македонската визуелна естетика: невидени дела од ликовниот уметник Борислав Траиковски

Маестро на македонската визуелна естетика: невидени дела од ликовниот уметник Борислав Траиковски
Критички осврт

Автор: Милева Лазова

Македонско сонце бр.754, стр. 48-49
12 декември 2008
(more…)

Ѕвезденото небо на националната ликовна уметност: „Сликари и скулптори академици“ по повод 40 години МАНУ

Ѕвезденото небо на националната ликовна уметност: „Сликари и скулптори академици“ по повод 40 години МАНУ
Критички осврт кон изложба

Милева Лазова

Македонско сонце бр.698 (стр. 46-47)

16 ноември 2007 година

(more…)

Доајенот на скулптурата во резба го овековечи македонското минато

Доајенот на скулптурата во резба го овековечи македонското минато
Осврт (кон изложбата „Сердарот и минијатури“ на Боро Митриќески)
Автор: Милева Лазова

Македонско сонце бр. 649, прилог, стр. 46-47
8 декември 2006
(more…)