Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Книга над кориците

Книга над кориците
Публикација во рамките на проектот „Кино Напредок 3 – Трилогија Провинција 2“ (со Томе Аџиевски)
Автор: Станко Павлески
Издавач: „Кино Напредок 3“ – Станко Павлески и Томе Аџиевски, Скопје
2004
(more…)

Дрвени адвокати

Дрвени адвокати

Реакција на текстот „Што прави МСУ со времето, просторот и парите?“ од Захаринка Алексоска Бачева и Марика Бочварова Плавевска, објавен во „Зум“

Златко Теодосиевски

Објавенa во Зум, Скопје

20.09.2002

(more…)

Празна сала или празна глава

Празна сала или празна глава

Реакција на текстот „Здрава насмевка во здраво општество, втор дел“ од Лилјана Неделковска, објавен во „Зум“

Златко Теодосиевски

Објавенa во Зум, Скопје

Септември 2002

 

(more…)

Виртуелен свет

Виртуелен свет
Реакција на текстот „Здрава насмевка во здраво општество“ од Лилјана Неделковска, објавен во „Зум“ бр.103

Златко Теодосиевски

 

Објавенa во Зум, Скопје

Август 2002

(more…)

Што прави МСУ со времето, просторот и парите?

Што прави МСУ со времето, просторот и парите?
Реакција на текстот „Опасен волунтаризам“ од Златко Теодсиевски, објавен во „Зум“ на 09.08.2002

Захаринка Алексоска Бачева, Марика Бочварова Плавевска

 

Објавенa во Зум, Скопје

Август 2002

(more…)

Здрава насмевка во здраво општество

Здрава насмевка во здраво општество
Реакција на Лилјана Неделковска на текстот „Опасен волунтаризам“ од Златко Теодсиевски, објавен во „Зум“ на 09.08.2002

 

Објавенa во Зум бр.103, Скопје

Август 2002

 

(more…)

Опасен волунтаризам

Опасен волунтаризам

Рецензија на изложбите „Опасни врски“ и „Скопје – Париз”, МСУ 2002

Автор: Златко Теодосиевски

Објавена во Зум, Скопје

09.08.2002

 

(more…)

Архитектура на агресијата

Архитектура на агресијата

Рецензија на „Архитектура на агресијата“ – проект на Томе Аџиевски

Автор: Златко Теодосиевски

Објавена во Зум, Скопје

2002

 

(more…)