Select Page

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Добра лекција

Добра лекција
Осврт кон изложбата „Уметност – предел – архитектура“, МСУ, Скопје, 1984

Автор: Ладислав Баришиќ

Објавен во Екран, Скопје

14.12.1984
(more…)

Повеќе од игра

Повеќе од игра
Осврт (кон изложбата на Мирослав Шутеј, МСУ Скопје, декември 1982 – јануари 1983)
Автор: Ладислав Баришиќ

Објавен во Екран, Скопје
31.12.1982

(more…)

Ангажирани пораки

Ангажирани пораки
Критички осврт (кон изложбата на групата „Јуни“, МСУ-Скопје, септември – октомври 1982)
Автор: Ладислав Баришиќ

Објавен во Екран, Скопје
01.10.1982

(more…)

Бојата мора да освежува

Бојата мора да освежува
Интервју со Симон Шемов и Никола Фидановски – Кочо

Автор: М.П.

Објавено во Екран, Скопје
27.08.1982

(more…)