Select Page

За кого работеше Кевин Линч?

За кого работеше Кевин Линч?
Осврт (кон проектот „Скопје 2014″)

Автор: Дијана Омерагиќ Апостолски

Неделен весник „Глобус”
29.11.2011, бр.240

(more…)

Сликар кој не поднесуваше стилови и закони

Сликар кој не поднесуваше стилови и закони
Рецензија (кон изложбата „Слики од белата фаза: од експеримент до парадигма“ на Петар Мазев)

Автор: Лилјана Мазова

Неделен весник „Глобус”, број 161
18.05.2010

(more…)

Така зборува скулпторот

Така зборува скулпторот
Интервју со Беди Ибрахим

Автор: Тони Димков

Објавено во неделниот весник „Глобус”, број 152, Скопје
16.03.2010

 

(more…)

Комплексната димензија на ништото

Комплексната димензија на ништото
Oсврт и разговор со членовите на групата „Зеро” по повод ретроспективната изложба „Од нула до бесконечност“ во „Мала станица”
Автор: Тони Димков

Неделен весник „Глобус”, број 144, Скопје
19.01.2010
(more…)