Select Page

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Душан Перчинков: Графики

Душан Перчинков: Графики

Самостојна изложба

Текстови: Соња Абаџиева, Душан Перчинков

Галерија Селект, Скопје

10 – 20.04.1992

 

(more…)