Select Page

Интервју со г-ѓа Јана Јанеска – Ристески, генерална менаџерка на Центарот за современа ликовна уметност од Прилеп

Интервју со г-ѓа Јана Јанеска – Ристески, генерална менаџерка на Центарот за современа ликовна уметност од Прилеп

Автор: не е наведен

marili.com.mk

22.07.2016

 

(more…)

Петар Мазев – Библиографија

Петар Мазев – Библиографија
Публикација

 

 

 

Автор: Лилјана Неделковска

Издавач: Музеј на современата уметност (Оддел за документација), Скопје
2005

(more…)

Кому иде

Кому иде

Колумна

Автор: Златко Теодосиевски

Објавена во Дневник, Скопје

03.02.2001

 

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)