Select Page

Стотици уметници во отворено писмо до Заев бараат МКЦ да не биде опфатен со „метлата“

Стотици уметници во отворено писмо до Заев бараат МКЦ да не биде опфатен со „метлата“
Напис и ТВ прилог
Автор: Сотир Трајков; изјави: Румена Бужаровска, Мирко Попов
ТВ Телма
Објавено онлајн: 20.06.2019
(more…)

Уметноста не смее да молчи

Уметноста не смее да молчи
Напис
Автор: Ирмa Башеска Ристоска; изјави: Александра Зиновска Вилиќ, Моника Мотеска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
26.04.2019

(more…)

Русе Арсов: Говориме за „културни политики“ низ призма на програмски буџети, додека работиме во услови под сите стандарди

Русе Арсов: Говориме за „културни политики“ низ призма на програмски буџети, додека работиме во услови под сите стандарди
Интервју
Автор: Тони Димков

Објавено на mkd.mk
25.02.2019

(more…)

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност

Добри практики: Одговорноста и развојот на современата култура и уметност
Дискусија и работилница за длабински цртеж во рамки на дискурзивно – едукативната програма „Совршениот уметник“ и програмата „Добри практики“

Организација: Факултет за работи што не се учат (ФР~У), Скопје/ Битола и Ремонт – Независна уметничка асоцијација и галерија, Белград

Младински културен центар (Џебно кино), Скопје

17 – 18.10.2018

(more…)

Поместени граници

Поместени граници
Групна изложба

Организација: Друштво на ликовни уметници на Македонија

МКЦ, Скопје
Јуни, 2018

(more…)

Времиња

Времиња
Самостојна изложба

Никола Пијанманов

Галерија МКЦ, Скопје
13-23.04.2018

(more…)