Select Page

Тајната вечера

Тајната вечера
Самостојна изложба

Филип Фидановски

Државно средно училиште за ликовна уметност и дизајн „Лазар Личеноски“ – Скопје,
Галерија „Лазар Личеноски“, Скопје

21 октомври 2013

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)

Генерација за почит: Пет децении од дипломирањето на првата генерација на Државната средна худежествена школа

Генерација за почит: Пет децении од дипломирањето на првата генерација на Државната средна худежествена школа
Напис (Хроника на ликовното образование)

Автор: Нико П. Този

Објавен во Утрински весник, Скопје

18.08.1999

(more…)