Select Page

Сандра Котевска

Сандра Котевска

Самостојна изложба (дел од Кривопаланечко културно лето 2018)

 

 

ЛУ Градски музеј, Крива Паланка

11 август 2018

(more…)

Циклуси / Cycles: 20 сликарски години

Циклуси / Cycles: 20 сликарски години
Самостојна изложба (во рамките на проектот „Кич, да!? / Сте или не?“)

Крунислав Стојановски
Текст: Соња Абаџиева, Тонко Мароевиќ
Организација: Дирекција за култура и уметност – Скопје

Дом на култура „Иван Мазов Климе“ – Кавадарци (од 24 март 2016), Градски музеј – Крива Паланка (од 30 март 2016), Уметничка галерија – Куманово (од 1 април 2016), ЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп (од 14 април 2016), Уметничка галерија – Велес (од 20 април 2016)
(more…)

Димитар Стојчевски

Димитар Стојчевски 
Ретроспективна изложба
Текст: Владимир Величковски (извадок од предговорот од 2001, Музеј на град Скопје)
ЛУ Градски музеј, Крива Паланка
5 јануари 2016

(more…)

1+1

1+1
Solo exhibition
Mariya Andriichuk

Organization: PCC “Kozjak”, Kumanovo; PCC “Vidi”, Kriva Palanka
City Museum, Kriva Palanka
08 – 22.11.2013

(more…)