Select Page

Дали е се загубено – две години од пожарот во Заводот за урбанизам и архитектура

Дали е се загубено – две години од пожарот во Заводот за урбанизам и архитектура
ТВ прилог (Разговор во Студио 1, гости: Христина Иваноска и Јане Чалоски)
Водителка: Елена Милошевска
1TV
30.05.2019
(more…)

„Eпилог (форма на расправа)“

„Eпилог (форма на расправа)“
Осврт кон изложбата „Eпилог (форма на расправа)“ на Христина Иваноска и Јане Чаловски, МСУ Скопје, 2018
Автор: Натали Рајчиновска Павлеска

Објавен во Нова Македонија, Скопје
05.12.2018

(more…)

4 Идеи / Ремикс

4 Идеи / Ремикс
групна изложба

Уметници: Христина Иваноска, Велимир Жерновски, Ѓорѓе Јовановиќ и Јане Чаловски
Куратор: Јованка Попова

Галерија „Акантус“, Скопје

02-21.09.2017

 

Ова е уметност и уметноста е многу нешта

Ова е уметност и уметноста е многу нешта
Предавање

Себастијан Цихочки

Музеј на современата уметност, Скопје
20.05.2017

(предавањето е дел од 6-тиот Интернационален симпозиум „Кураторски размени: Простори, функции, фикции и други заеднички именители“ организиран од Проектен простор Прес ту егзит од Скопје)

(more…)

Кураторски размени: Простори, функции, фикции и други заеднички именители / Curating Exchange: Spaces, Functions, Fictions and Other Commons

Кураторски размени: Простори, функции, фикции и други заеднички именители / Curating Exchange: Spaces, Functions, Fictions and Other Commons
6ти интернационален симпозиум / 6th international symposium

Музеј на современата уметност, ГЕМ Клуб и Социјален центар „Дуња“ / Museum of Contemporary Art – Skopje, GEM Club and Social center Dunja
Скопје, 10-21 мај 2017 / Skopje, 10 – 21 May 2017
(more…)