Select Page

Изложба на четири струмички сликари

Изложба на четири струмички сликари
групна изложба
Љупка Галазка-Василев, Марјан Ѕин, Ване Костуранов, Никола Пијанманов

Организација: Здружение за култура „Транзен“ – Струмица и
НУ Музеј – Гевгелија

Ликовна галерија „АМАМ“ – Гевгелија
Отворање: 5 јуни 2017, 20:00 ч.

 

 

Сеќавање на една уметност

Сеќавање на една уметност
Групна изложба и монографија

Уметници: Василка Христова, Атанас Мучев, Момчило Петровски Момо, Стојчо Гоцков, Стојан Пачов
Галерија на НУ Завод и Музеј – Струмица
30 септември – 1 ноември 2016 (Отворање: 30 септември 2016, 20:00 ч.)

Промотор на монографијата: Трајче Бјадов, рецензент: Никола Пијанманов
Организација: Здружение за култура „Транзен“ – Струмица

Дигиталната верзија засега е недостапна