Select Page

АКТО 13: Општество во иградба

АКТО 13: Општество во иградба / AKTO 13: Society under Construction
Фестивал за современи уметности / Festival of contemporary arts

 

 

 

Битола / Bitola
23-25.08.2018

(more…)

Обои црвено

Обои Црвено
Самостојна изложба

Никола Славевски

Фоаје при НУ Центар за култура, Битола
7.12.2017

(more…)

Алал / Ј’зк

Алал / Ј’зк
Напис

Автор: не е наведен

Објавен на apla.mk
07.12.2017

(more…)

Сандра Котевска

Сандра Котевска
Самостојна изложба

Текст: Фанче Јошевска, Владо Ѓорески

 

НУ Центар за култура, Битола

7 октомври 2016

(more…)

Александар Станкоски / Aleksandar Stankoski

Александар Станкоски / Aleksandar Stankoski
Самостојна изложба (во рамките на проектот „Кич, да!? / Сте или не?“,
поставена во повеќе градови во Македонија)

Текст: Конча Пиркоска („Полифонија на писмото” – кон ретроспективната изложба во МСУ, Скопје, март 2013)

Организација: Дирекција за култура и уметност – Скопје

НУ Центар за култура, Битола (мај 2013); Уметничка галерија, Куманово (септември 2013); Ликовен салон, Велес (октомври 2013)

(more…)

Граѓански бр. 37

Граѓански бр. 37
Магазин од поинаков формат

Редакција: Ида Протуѓер Васко Попетревски, Митко Билјаноски, Теофил Блажевски, Андријана Атанасовска, Тони Димков

Скопје, 12 јануари 2013

 

(more…)