Select Page

Енкаустика

Енкаустика
Самостојна изложба

Христина Деолска

НУ Дом на култура „Никола Јонков Вапцаров“ – Делчево (Фоаје на Спомен-дом АСНОМ)

Отворање: 28 мај 2017

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)