Select Page

Изложба на четири струмички сликари

Изложба на четири струмички сликари
групна изложба
Љупка Галазка-Василев, Марјан Ѕин, Ване Костуранов, Никола Пијанманов

Организација: Здружение за култура „Транзен“ – Струмица и
НУ Музеј – Гевгелија

Ликовна галерија „АМАМ“ – Гевгелија
Отворање: 5 јуни 2017, 20:00 ч.

 

 

Низ огледалото / Through the Looking-glass

Низ огледалото / Through the Looking-glass
Самостојна изложба / Solo exhibition

Санјонг Ли / Sunyoung Lee

Куратор: Маја Кировска / Curator: Maja Kirovska

Уметничка галерија „АМАМ“, НУ Музеј – Гевгелија / Art Gallery AMAM, NI Museum – Gevgelija

3-13 декември 2016 / December 3-13, 2016

(more…)

Лунарно – Соларно / Lunar – Solar

Лунарно – Соларно / Lunar – Solar
Самостојна изложба / Solo exhibition

Дамјан Ѓуров / Damjan Gjurov

Текст: Станко Павлески / Text: Stanko Pavleski

Уметничка галерија „Амам“, Гевгелија / Art Gallery “Amam”, Gevgelija

25.12.2015

(more…)

Јоханес Беилхарц

Јоханес Беилхарц
Изложба на фотографии и поетско претставување
Организатор: Здружение за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“

SUB Club, Струмица (13 август 2015);
Општинска народна библиотека „Браќа Миладиновци“, Радовиш (14 август 2015);
Галерија „Амам“, Гевгелија (15 август 2015)
(more…)

Актуелни состојби и проблеми во музејската дејност

Актуелни состојби и проблеми во музејската дејност
Излагање на советувањето на Сојузот на друштвата на музејските работници на СР Македонија на тема „Актуелните состојби и проблеми во функционирањето и остварувањето на утврдената политика во музејската дејност во СР Македонија“, Дојран, 1988

Автор: Зоран Тодоровски

Објавен во Културен живот бр.1-2/89
Јануари – февруари 1989

(more…)