Select Page

Никола Иванов – Балтон

Балтон и пријателите
Самостојна изложба на Никола Иванов – Балтон подготвена од пријателите на уметникот

Текст: Гоце Божурски

Организација: ДЛУМ

Дом на АРМ, Скопје
31 јануари 2013

(more…)

Излез бр.9

Излез бр.9

Студентско списание

Издавач: Здружение „Студентска организација Излез“

Скопје

Јануари 2013

 

(more…)

Алтер #36

Алтер #36
ТВ емисија за култура
Автор и водител: Весна Стојмирова

ТВ АБ канал
Февруари 2010

(more…)

Хроника 1987 – 1997


Хроника 1987 – 1997

Хронологија на настани од областа на македонските современи ликовни и применети уметности од 1987 – 1997

Автор: Марина Лешкова

Центар за документација при Музејот на современата уметност, Скопје

2001

 

(more…)