Select Page

Интервју на Славко Јаневски со Спасе Куновски (1971)

Интервју на Славко Јаневски со Спасе Куновски (1971)
(Интервјуто е предговор од каталог за изложбата на Спасе Куновски во 1971 година и дел од монографијата од неговата ретроспективна изложба отворена на 09.11.2016 во Даут пашиниот амам)

Реобјавено на okno.mk
16.11.2016

(more…)

ДЛУМ – ова есен

ДЛУМ – ова есен
Осврт кон 35. годишна изложба на ДЛУМ, МСУ, Скопје, 1980

Автор: Вера Даниловиќ

Објавен во Нова Македонија, Скопје
26.12.1980

(more…)

Нови дела – подароци

Нови дела – подароци
Напис

Автор: С. Ѓ.
Изјави: Љубица Дамјановска

Објавен во Нова Македонија, Скопје

26.12.1980

 

(more…)

Група четири плус

Група четири плус
Групна изложба

Учесници: Џелетовиќ Милорад, Стојков Драган, Таталовиќ Никола, Стојановиќ Стеван, Кустурица Нино

Центар за култура и информации, Скопје

22.12.1980 – 05.01.1981

 

(more…)