Select Page

Ars Modus
ТВ емисија за култура

Автор и водител: Роберт Алаѓозовски

ТВ Сител

1997

 

Содржина:
– прилог за интернетот
– интервју со Небојша Вилиќ за изложбата „Texts,” La MaMa La Galleria, Њујорк
– промоција на книгите: „N.O.A. – Рефлексии за новата објектна уметност”; „States of Changes? Постмодернизмот и уметноста на осумдесеттите” и „Dossier 1994-97″
– разговор со Нада Прља за изложбата „Одење по студена вода според д-р Knaipp”
– разговор со Небојша Вилиќ за проектот „Скандал”
– преглед на 1997 год.

Видео материјал ☟