Select Page

15 Современи македонски уметници
Групна изложба

 

Музеј на современата уметност, Скопје

18.02 – 02.03.1980

 

Учесници: Родољуб Анастасов, Васил Василев, Жарко Јакимовски, Ристо Калчевски, Танас Луловски, Стефан Маневски, Ѓоко Матевски, Петар Мазев, Доне Милјановски, Вангел Наумовски, Душан Перчинков, Драган Попоски Дада, Мира Спровска, Хаџи Бошков Петар, Томо Шијак

Каталог: PDF mk