Select Page

1(3)дијаЛекти
Групна изложба во рамки на проектот „Досие – млади ументици“

Куратори: Соња Абаџиева, Маја Чанкуловска, Емил Алексиев

Музеј на современата уметност, Скопје
Отворање:

 

Учесници: Анета Божинова, Марко Георгиев и Керол Чо, Славица Јанешлиева, Роберт Јанкулоски, Љубомир Милошески, Андреј Митевски, Моника Мотеска, Јасминка Новковска, Ирена Паскали, Ана Стојковиќ, Јане Чаловски

Фото документација ☟

(Од архивата на Абаџиева Соња)

 

>>> Линк до освртот на Наде Пешева
>>> Линк до освртот на Ана Франговска (Големото стакло бр.16-18, стр.132-135)