Select Page

Шест американски уметници
Групна изложба

Текст: Александер Басим, Жива Шкодлар Вујиќ
Учесници: Сем Френсис, Рој Лихтенштајн, Роберт Раушенберг, Џон Чемберлејн, Џејмс Розенквист, Енди Ворхол

Музеј на град Скопје, Скопје
28.06 – 23.07.1990

 

 

Покана: PDF mk

Каталог: PDF mk

 

(Од архивата на Вилиќ Небојша)