Select Page

Шармот на фасадите
Осврт (кон изложбата на Ана Темкова, Центар за култура и информации, Скопје,1980)
Автор: Паскал Гилевски

Објавен во Вечер, Скопје
04.03.1980

 

Осврт: PDF mk

(Текстот е реобјавен на 23.4.1980 г. во „Просветна жена“, Скопје, под наслов „Новите слики на Темкова“)

 

(Од архивата на Варошанец Благоја)