Select Page

Уметноста како акција, интервенција, хепенинг
Осврт (кон уметничките акции во рамките на изложбата „Нови појави во македонската ликовна уметност во последната деценија“„ Дом на млади „25 Мај“, Скопје, февруари 1984)

Автор: Златко Теодосиевски

 

Објавен во Ликовна уметност бр.10/11 (стр. 151–155), Скопје
1985

 

Осврт: PDF mk

 

>>> Линк до изложбата