Select Page

Уметникот пред судбината на XX век
Изложба на дела од збирките на Музејот на современата уметност -Скопје

Текст: Љубица Дамјановска

 

Изложбени сали на МСУ

10.02 – 24.02.1989

 

Учесници: Владимир Величковиќ, Рафаел Каногар, Спасе Куновски, Петар Мазев, Маноло Милјарес, Едуард Пињон, Миќа Поповиќ, Мариј Прегељ, Милиќ Станковиќ, ФРАНТА, Крсто Хегедушиќ, Глигор Чемерски, Томо Шијак, Васил Василев, Јанис Гаитис, Јозеф Јанкович, Марија Малишевска, Хуан Рабаскал

Каталог: PDF mk

 

(Од архивата на Вилиќ Небојша)>>>  Линк до освртот на Златко Теодосиевски