Select Page

Томо Владимирски
Критички осврт (по повод ретроспективната изложба на Томо Владимирски, МСУ, Скопје, декември 1981 – февруари 1982)

Автор: Златко Теодосиевски

Објавен во Ликовна уметност бр.8/9 (стр.127-130), Скопје

1983

 

 

Критички осврт: PDF mk

 

>>> Линк до изложбата