Select Page

Тоде Ивановски – Сликар на партизанската епопеја
Ретроспективна изложба по повод 70 години од победата над фашизмот 9 мај 1945-2015

Кустос: Владо Ѓоревски
Изложбен салон Магаза, Битола
08.05.2015
Организатори: Општински одбор на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945 – Битола, Градоначалник на Општината Битола и НУ Завод и музеј – Битола