Select Page

Такси
Истражувачки проект
Автор / куратор: Билјана Петровска Исијанин
14-16 септември 2017
Битола

 

Застапени уметници: Игор Сековски, Славица Јанешлиева, Станко Павлески, Атанас Ботев, Борис Шемов, Гоце Наневски, Ладислав Цветковски, Велимир Жерновски, Филип Јовановски, Христина Иваноска, Јане Чаловски, Моника Мотеска, Роберт Јанкулоски, Мирна Арсовска

Реализиција: Центар за современи јавни уметности „Елементи“, Битола

Такси возач: Раде Цветковски

Проектот „Такси” е награден со годишната награда за 2017 год. на АИКА Македонија и дел од „Нов културен бран” на Министерството за култура.

Инфо: PDF mk

Каталог (Од архивата на Павлески Станко): PDF mk