Select Page

Сценско око: ликовната уметност и театарот
Групна изложба

Текстови: Урсула Зелер, Барбара Барх, Карин Лизевски, Волфганг Шторх, Антје фон Гревениц

Музеј на современата уметност, Скопје
03.12.1997 – 04.01.1998

 

 

Учесници: Клаус вон Брух, Карлфридрих Клаус, Хартвиг Еберсбах, Јохан Герц, Рајнер Герс, Магдалена Јетелова, Ханс Петер Кин, Рајмунд Кумер, Марк Ламерт, Олаф Мецел, Херман Пиц, Карлхајнц Шефер, Томас Шите, Катарина Зивердинг, Розмари Трокел, Волф Фостел, Уте Вајс – Ледер, Ќин Јуфен

Каталог: PDF mk

 

 

>>> Линк до написот на Софија Ѓуровска