Select Page

Совршениот уметник: „Отворени образовни курикулуми – критички единки и колективи“
Дискусија
Модератори: Ивана Васева, Филип Јовановски, краток Вовед: Милан Живковиќ
Учесници: Слободанка Стевческа (ФЛУ-Скопје), Јана Јакимовска (УГД-Штип), Ладислав Цветковски (ФЛУ-Скопје), Љуљзиме Лека-Мулаку (ДУТ)

Кино Култура, Скопје,
13 мај 2017, 13:30-15:30 ч.

 

Дискусијата е дел од проектот „Соовршениот уметник: Дискурзивно – едукативна програма” во рамки на наградата ДЕНЕС (мај-јули 2017) во организација на Центар за современи уемтности – Скопје и Факултет за работи што не се учат (ФРУ) – Битола

Инфо за едукативната програма: PDF mk

Постер: JPG mk

 

>>> Линк до публикацијата