Select Page

Скулптура – простор
Осврт

Автор: Небојша Вилиќ

Објавен во Разгледи, Скопје
1989

 

Осврт: PDF mk

(Од архивата на Павлески Станко)

 

>>> Линк до изложбата „Еротизмот во современата македонска уметност“

>>> Линк до изложбата „Експресија, гест, акција“

>>> Линк до изложбата „Експресија во слика“

>>> Линк до изложбата Шест македонски уметници: Од чудотворностите на ливадата до радоста на живеењето“

>>> Линк до изложбата „Состојба 1986.“

>>> Линк до изложбата „Скулптура – простор“