Select Page

Религија и современа уметност
Групна изложба по повод 15 април – Светскиот ден на уметноста

Национална галерија на Македонија – Мала станица, Скопје

Отворање: 13 април 2017, 13:00 ч.

 

Во организација на Општина центар – Скопје, Асоцијација за култура ИКОН и Национална галерија на Македонија

Уметници: Глигор Чемерски, Нове Франговски, Владимир Георгиевски, Васко Ташковски, Илија Аџиевски, Симон Шемов, Вана Урошевиќ, Павле Кузманоски, Стефан Хаџи Николов, Доне Милјановски, Димитар Кочевски – Мичо, Петар Попчев, Данчо Ордев, Гоце Божурски, Мирослава Микица Трујкановиќ, Ставре Димитров-Стадим, Томе Мишев, Страхил Петровски, Јован Шумковски, Жанета Вангели, Александар Ацо Станковски, Атанас Ботев, Новица Трајковски и Вук Митевски

Покана: JPG mk