Select Page

Прв апстрактен сликар и голем монументалист
Осврт (Кон ретроспективната изложба на Борко Лазески во Музејот на современата уметност во Скопје)
Автор: Богдан Мусовиќ

Нова Македонија
16.12.1979

 

Осврт: JPG mk 

(Од архивата на Вилиќ Небојша)

 

>>> Линк до изложбата