Select Page

Поп арт
Групна изложба

Учесници: Алан Д’Арканџело, Џим Дин, Ален Џонс, Џералд Ленг, Рој Лихтенштајн, Мел Рамос, Џејмс Розенквист, Енди Ворхол, Џон Весли, Том Веселман

Организација: Американска амбасада и Музеј на современата уметност, Скопје

1966

 

Каталог: PDF mk