Select Page

Под земја полесно се дише #3

Мултимедијален фестивал
(изложба, претстава и музички концерти)

 

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

27.12.2015

 

Преземено од  најавата на настанот: 

На ден 27ми декември или последниот викендашки ден од последниот викенд за 2015 година, традиционално, по трет пат ќе имате шанса да присуствувате на овој андерграунд фестивал.
Старата, веќе проверена локација, гаражите кај плочник, ќе биде привремено отелотворување на низок орган на извршната власт, каде дента ќе се оддржуваат стандардните секојдневни активности министерски – журки и хамбургери.

Претстава, нови бендови и измешани видео ен саунд инсталации, скулптури и спејс инсталации се само дел од програмата, која ја добивате заедно со силната предновогодишна еуфорија.

20:00
– Претстава на студенти од ФДУ: ,,Како класа 13 во 2015-та ја одигра Животинска Фарма од Џорџ Орвел”
– Аудио-визуелна интерактивна инсталација на Сашо Пуцковски
– Изложба на колективот Кула

22:00
– Љупа и Крист Крст (Ја и ти)

23:00ч
– TV Rage

 

Постер: JPG mk

Фото галерија ☟