Select Page

Петар Хаџи Бошков

Ретроспективна изложба

Музеј на современата уметност, Скопје

Отворање: 16.11.1989

 

Видео документација од свеченото отворање на изложбата (пригодна реч: Димитар Димитров)☟

 

Фото галерија☟

(Од архивата на Абаџиева Соња)

 

>>> Линк до интервјуто на Софија Ѓуровска

>>> Линк до интервјуто на Н. Јаконов