Select Page

Остатоци

Самостојна изложба

Никола Пијанманов

 

НУ Центар за култура „Антон Панов“ – Струмица

Отворање: 4 декември 2015, 20:00 ч.

 

Изведба на театарска минијатура „Храм“ како прелудија на изложбата „Остатоци“
(Според сцена од филмот „Андреј Рубљов“ на Андреј Тарковски)
Драматизација и режија: Васил Михаил
Улогите ги толкуваат: Коста Ангов (Уметникот) и Васил Михаил (Учителот)

Покана: JPG mk