Select Page

Ликовни проблеми: Нови сили – услов за побрз развој на ликовното поле (трет дел)
Осврт (кон 7. изложба на ликовните уметници на Македонија, Уметничка галерија Скопје, ноември – декември 1952)
Автор: Димче Протуѓер

Објавен во Нова Македонија, Скопје
27.12.1952

 

Осврт: PDF mk

(Од архивата на Владимирска Марина и Данаилов Славчо)

 

>>> Линк до првиот дел

>>> Линк до вториот дел

>>> Линк до изложбата