Select Page

Ликовни проблеми – Барања и стагнација (втор дел)
Осврт (кон 7. изложба на ликовните уметници на Македонија, Уметничка галерија Скопје, ноември – декември 1952)
Автор: Димче Протуѓер

Објавен во Нова Македонија, Скопје
26.12.1952

 

Осврт: PDF mk

(Од архивата на Владимирска Марина и Данаилов Славчо)

 

>>> Линк кон првиот дел

>>> Линк кон третиот дел

>>> Линк до изложбата