Select Page

Критички моменти: Реафирмација на цртачката дисциплина на Мартиноски
Осврт (кон изложбата на цртежи од Никола Мартиноски, Ликовен салон на ДЛУМ, април 1981)
Автор: Богдан Видое Мусовиќ
Објавен во Нова Македонија, Скопје
24.04.1981

 

Осврт: PDF mk

 

>>> Линк до изложбата