Select Page

Изложба на слики и карикатури на академските сликари Томо Владимирски, Лазар Личеноски, Василије Поповиќ – Цицо и Никола Мартиноски
Во организација на Друштвото на пријателите на уметноста „Јефимија”
Свечена сала на Офицерскиот дом, Скопје
12-26 мај 1940

 

Покана за отворање на изложбата: PDF sr

Покана за затворање на изложбата: PDF sr

(Од архивата на Владимирска Марина и Данаилов Славчо)


>>> Линк до освртот во Политика
>>> Линк до написот во Време од 13.05.1940
>>> Линк до освртот во Правда
>>> Линк до написот во Време од  29.05.1940