Select Page

За современата југословенска уметност
Осврт (по повод изложбата „Современа југословенска уметност“, Пинакотека, Атина мај – јуни 1977)

Автор: Соња Абаџиева Димитрова

Објавена во Ликовна уметност бр.4/5 (стр.45-53), Скопје

1979

 

 

Осврт/ Article (résume): PDF mk/fr

 

 

>>> Линк до изложбата