Select Page

Естетското и архитектурата
Критички осврт (кон изложбата на делотo „Ничија земја“ на авторскиот тим на архитектот Стојан Павлески)
Автор: Владимир Величковски

Објавен во дневниот весник Вест
Понеделник, 6 март 2017 година, стр.10

 

Изложбата отворена во Музејот на современата уметност – Скопје, 17 јануари – 15 фебруари 2017, беше презентирана во 2016 година на 15. Меѓународно биенале на архитектура во Венеција.

Критички осврт: PDF mk