Select Page

Енформел во современото шпанско сликарство
Групна изложба

Текст: Сеферино Морено

Музеј на современата уметност, Скопје
Мај – јуни 1983

 

Учесници: Даниел Аргимон, Хосе Кабаљеро, Рафаел Каногар, Франсиско Круз де Кастро, Уил Фабер, Хосе Луис Фахардо, Луис Фејто, Хуана Франсес, Мануел Мампасо, Сесар Манрике, Мануел Миљарес, Мануел Момпо, Сеферино Морено, Мануел Раба, Антонио Суарез, Антони Тапјес, Жоан Жосеп Тарац, Роман Ваљес, Висенте Вела, Жоан Вилакасас, Мануел Виола, Игнасио Ираола

 

Каталог: PDF mk

 

>>> Линк до освртот на Владимир Величковски

>>> Линк до коментарот на Ладислав Баришиќ

>>> Линк до коментарот на Владимир Георгиевски

>>> Линк до реакцијатана Стручниот колегиум на МСУ

>>> Линк до коментарот на рубриката Културен живот