Select Page

Експериментален цртеж
Групна изложба

Друштво на ликовните уметници на Македонија (ДЛУМ)

Галерија КО-РА, Скопје
Отворање: 20 април 2017, 19:00 ч.

 

На изложбата учествуваат 36 уметници, членови на ДЛУМ, меѓу кои: Александар Јанкуловски-Цане, Мирослава Микица Трујкановиќ, Марија Светиева Ергас, Маријета Сидовски, Анѓел Димовски-Чауш, Јовица Мијалковиќ, Јана Манева-Чупоска, Ибрахим Беди, Љупчо Бојаров, Мирко Вујисиќ, Тања Таневска, Јасминка Новковска, Петра Јовановска, Зоран Бошковски, Росица Лазеска, Слободан Живковски, Христина Зафировска, Ана Ивановска, Жаклина Глигориевска-Кочоска и Ангелка Стоиљковиќ и други.

Покана: JPG mk