Select Page

Еколошки информатор бр.4

Публикација во рамки на проектот „Кожата на прилепското поднебје“ на Петре Николоски

Автори на текстовите: Лилјана Кепеска, Илија Велкоски, Гордана Бабиќ Јанеска

Издавач: Центар за култура „Марко Цепенков“, Прилеп

Август 2007

 

Содржини: Археолошкото наследство на прилепското поднебје, Галерија на икони – Прилеп, Др. Бошко Бабиќ и неговата оставштина…

Фотографии: Петре Николоски

Репродукции: „Шефови“, 2007, масло на платно од Јанис Гаитис, „Богородица Пелагонитиса“, икона од манастирот Св. Преображение во с. Зрзе, 1422, Иконописец јеромонах зограф Макарие

 

Публикација: PDF mk

 

(Од архивата на Вилиќ Небојша)

>>> Линк до Еколошки информатор бр.1
>>> Линк до Еколошки информатор бр.2
>>> Линк до Еколошки информатор бр.3
>>> Линк до Еколошки информатор бр.5