Select Page

Една долга приказна со многу јазли: FLUXUS во Германија 1962 – 1994

Групна изложба

Концепција на изложбата: Рене Блок, Габриеле Кнапштајн

Музеј на современата уметност, Скопје

15.10  – 13.11.1997

 

 

 

Уметници: Јозеф Бојс, Џорџ Брехт, Хенинг Кристијансен, Робер Филиу, Лудвиг Госевиц, Ал Хансен, Дик Хигинс, Џо Џонс, Алисон Ноулис, Артур Кепке, Џорџ Мекјунас, Робин Пејџ, Нам Џун Пајк, Бенџамин Патерсон, Роберт Рефелт, Дитер Рот, Герхард Рим, Такако Саито, Томас Шмит, Даниел Споери, Ендре Тот, Бен Вотје, Волф Фостел, Емет Вилијамс

Каталог: PDF mk

Фото галерија (од архивата на Абаџиева Соња)☟

 

>>> Линк до написот на Искра Ефтимова

>>> Линк до написот на М.Костова