Select Page

Добитници на наградата „Нерешки мајстори“ на XXXV есенска изложба на ДЛУМ во 1980

Осврт (кон творештвото на Александар Ристески и Александар Ивановски – Карадаре, добитници на наградата „Нерешки мајстори“ од ДЛУМ за 1980)

Автор: Љ(убица) Дамјановска

Објавен во Ликовна уметност бр.7 (стр.95-98), Скопје

1980

 

Осврт: PDF mk

 

>>> Линк до изложбата