Select Page

Димитар Андонов Папрадишки: 135 години од неговото раѓање и 40 години од смртта (1859 – 1954)
Самостојна изложба (Денови на македонската преродба)
Текст: Мирјана Талеска

Уметничка галерија – Даут пашин амам, Скопје
Јули 1994

 

Каталог: PDF mk