Select Page

Димитар Аврамовски Пандилов 1899 – 1963
Изложба од колекцијата на Уметничката галерија во Скопје

Текст: Жарко Този

 

 

Дом на културата „Григор Прличев“, Охрид (12 – 25 јули 1990)
Уметничка галерија, Скопје (септември 1990)

 

Каталог: PDF mk